BB6Y9262-1_ENDRE WEB.jpg

HISTORIEN

En bloddryppende historie om Norge, gudstro, lojalitet og dødelig kjærlighet

Publikumssuksessen Korsvikaspillet spinner rundt en av sagatidens mest kjente hendelser – historien om hvordan den mektige Håkon Jarl endte sine dager i et grisehus på Rimol, drept av sin betrodde trell, Kark.

Året er 935. På jarlssetet Lade, i selveste julenatta, fødes to gutter. Den ene er jarlssønnen Håkon. Den andre er trellen Kark, og i tråd med vikingtidens sterke tro på skjebnen, blir Kark skjenket jarlssønnen i gave. Til tross for det enorme klasseskillet vokser det fram et sterkt bånd mellom herre og slave. Et skjebnebånd som skal bli utfordret på det sterkeste.

Tor mot Kvitekrist
Det historiske bakteppet for sagaen om Håkon og Kark er den dramatiske perioden hvor kristningen av Europa nærmer seg Norge. Flere og flere vender seg fra den tradisjonelle Åsatrua til den moderne Jesus og både sosiale og politiske konflikter tilspisses av krasse religionsmotsetninger. 

En herskers storhet og fall
Vi blir kjent med Håkon og Kark via bekymringsløse barne og ungdomsord til voksenliv, hvor Håkon har festet grep som Norges mektigste mann og siste hedenske hersker. Med Kark tett ved sin side kjemper han hardt for å beholde makta og kristendommen unna Trøndelag, men som følge av utesvevende livsførsel, uår og kornmangel har han mistet tillit i befolkninga. Samtidig nærmer mektige Olav Trygvasson seg trøndelagskysten med fem langskip og et mål om å erobre Norge og drepe alle som ikke vil bøye seg for Kvite Krist. 

Tro, håp og kjærlighet
I tillegg til Håkon og Kark, blir vi kjent med tre sterke kvinner som på hver sin måte representerer den dramatiske perioden: Håkons mor Bergljot, forsvarer av tradisjonene og den gamle tida. Tora, med sin uslukkelige kjærlighet til Håkon og trellen Anna, Karks kristne kjæreste som med brennende overbevisning prøver å omvende Kark fra Odin til Jesus.

Et spennende innblikk i vikingtida
Det handler om skjebner som veves sammen, krasse klasseskiller, mennesker som rives fra hverandre, gudstro og hete kjærlighetsbånd i de skjebnesvangre årene hvor hedendommen måtte vike for Kvite Krist i Norge. Vi lover deg et et storslått drama og et spennende innblikk i menneskenes liv i vikingtiden, skildret med poetisk overskudd i sjeldent vakre omgivelser.

 

Trailer for korsvikaspelet 2017.

BÅT.jpg

Skuespillere 2016-2018

Etter hvert som diverse auditions er gjennomført for casting av roller til spelet 2020, vil vi her presentere de som har fått de store rollene for spelet 2020.